Over Bart van Helvoirt

info@goforfit.nl
Mosveld 3, 5527 BK Hapert
(0497) 38 46 52 /06 46 59 87 94
Website: http://www.goforfit.nl
Icon Twitter Icon LinkedIn Icon Facebook
Foto's van Bart van Helvoirt

Over Bart van Helvoirt

Van zeilboot naar Racefiets en een beter voedingspatroon

5 juni 2013

Voordat ik in Hapert kwam wonen, heb ik mijn hart verpand aan sportief zeilen. Kon ik ook, in de omgeving bij Willemstad. Ik zeilde in een open wedstrijdboot voornamelijk op het Haringvliet.

Maar na mijn verhuizing naar Hapert was dat niet meer zo makkelijk.

Toen ben ik gaan fietsen.

Op een hybride …

Bijna elke zondag fietste ik samen met een kennis ongeveer 30-35 km op verharde en onverharde wegen. Vervolgens heb ik in 2003 mijn eerste racefiets gekocht.
Een Colnago.

Daarvoor heb ik nog nooit op een racefiets gereden. Het was wel wennen dat zenuwachtig sturen. Maar ik voelde dat dit mijn nieuwe passie was!

Na 1 jaar heb ik mijn Colnago ingeruild vooreen Colnago Dream en op dit moment heb ik een nieuwe Italiaanse fiets gekocht. Een Basso Astra. De wielen heb ik laten maken in Eindhoven, superlicht Voor 600 gram, achter 725gram

Fietsen op de racefiets is echt ‘mijn ding’ geworden. Vandaar dat het verschrikkelijk hard aankwam toen `n paar jaar geleden een hartafwijking werd geconstateerd tijdens de sportkeuring.

“Ik moest maar stoppen en gaan golven” zei Dr. Hoogsteen.

Ik heb me krachtig verzet en ben daar toch blij om. Want dankzij de medicijnen, mijn aangepaste fietsgedrag en mijn strengere voedingspatroon lijkt het alsof ik alles nu onder controle heb.

Voeding en leefstijl

Ik heb een technische achtergrond maar ben me sinds 2005 gaan verdiepen in voeding en leefstijl. Ik heb er mijn werk van gemaakt om cliënten te begeleiden bij het veranderingsproces naar een andere voedingspatroon en leefstijl o.a. dankzij de producten van Herbalife. Een naam die ook in de sport steeds prominenter aanwezig is. Om een indruk te krijgen wat dat zoal inhoudt, kun je een kijkje nemen op mijn website www.goforfit.nl.

Andere zaken die mij bezighouden:

Mijn levenspartner Karen heeft een eigen bedrijf (www.kahlo.nl) en ik help haar in de breedste zin van het woord. Behalve met het daadwerkelijk ontwerpen en ontwikkelen van websites, Daarnaast werk ik nog 12 uur in de week vanuit huis voor Ropro. Een bedrijf dat industrieel thuiswerk verricht.

Naast het fietsen in clubverband vind ik het ook leuk om wat voor de club terug te kunnen doen. Ik zit in de commissie “op de Fiets” en ben ook groepsleider voor de verzorgingspost Meerhout voor de Classic.


Inloggen
Willems Cars Hapert Roos Bol Stas VanLoon