Lidmaatschap

LID worden? Stuur een e-mailtje naar info@twchapert.nl

Tour- en Wielerclub Hapert (TWC Hapert) is een vereniging voor de liefhebber van de fiets, zowel de racefiets als de mountainbike (ATB). Vanaf de zomertijd fietsen we op zaterdagmiddag, zondagochtend, dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagavond voornamelijk op de racefiets, terwijl op woensdagavond een rondje met de ATB op de agenda staat. In de winterperiode wordt de voorkeur aan de ATB gegeven, maar blijft het uiteraard eveneens mogelijk om kilometers met de racefiets te maken.

NTFUNTFU
We zijn aangesloten bij de NTFU (= Nederlandse Toerfiets Unie). Hierdoor ben je verzekerd bij schade aan je fiets en/of kleding en krijg je korting bij georganiseerde NTFU-tochten. Zie voor meer details de website: www.ntfu.nl.

Bij alle clubritten is onze clubkleding verplicht. Dit betekent dat er minimaal een basiskledingpakket aangeschaft dient te worden. Nieuwe leden hebben de keuze uit het kledingpakket BASIS of het kledingpakket PLUS:

  1. Tegen de vooruitbetaling van drie seizoenen contributie (seizoenen 2018, 2019 en 2020 = 3x € 60,00 = € 180,00) ontvangt men het kledingpakket BASIS: shirt korte mouw, shirt lange mouw, korte racebroek met bretel, armstukken, beenstukken, twee paar sokken team, een paar handschoenen team zomer, piratehat/bandana. Met de mogelijkheid om bij Profile Bito te Bladel een bijpassende helm aan te schaffen tegen een eigen bijdrage van € 50,00 of € 170,00. Men hoeft dan in 2021 pas weer contributie te betalen.
  2. Tegen de vooruitbetaling van drie seizoenen contributie (seizoenen 2018, 2019 en 2020 = 3x € 60,00 = € 180,00) en een eigen bijdrage van € 60,00 (in totaal € 240,00) ontvangt men het kledingpakket PLUS: gelijk aan het kledingpakket BASIS, inclusief body windblock en TWC team tas. Met de mogelijkheid om bij Profile Bito te Bladel een bijpassende helm aan te schaffen tegen een eigen bijdrage van € 50,00 of € 170,00. Men hoeft dan in 2021 pas weer contributie te betalen.

Extra accessoires kunnen in overleg met kledingmeester Johan Hooijen aangeschaft worden.

Jaarlijks organiseren wij op de laatste zondag van oktober onze welbekende ATB-Classic Scherpenheuvel - Hapert. Helaas is het zelf rijden van deze tocht niet meer mogelijk, wanneer je lid wordt. Van alle leden wordt namelijk verwacht dat ze deze dag mee helpen met de organisatie. Dus houd zondag 28 oktober 2018 maar alvast vrij! Wel fietsen wij de tocht twee weken eerder als clubrit.

Verder hebben we onze jaarlijkse meerdaagse met de racefiets (vier dagen) in het tweede weekend van juni in Luxemburg, de Eifel of het Sauerland. Het derde weekend van september zijn er drie dagen ingeruimd voor het ATB-weekend in het heuvelachtige buitenland. Ook organiseren we enkele clubritten per jaar en hebben we in februari het clubkampioenschap op de ATB/veldfiets.

We hebben een eigen website, te weten www.twchapert.nl. Onze leden kunnen hierop inloggen en zodoende berichten en/of tochten plaatsen zodat daarna alle leden automatisch geïnformeerd worden. Ook krijg je viermaal per jaar ons clubblad: de Info.

Het is mogelijk om maximaal vier weken op proef mee te fietsen. We sluiten voor een potentieel nieuw lid een introducéverzekering bij de NTFU af. Als introducé ben je tijdens een clubrit verzekerd tegen schade aan de fiets tot een maximum bedrag van € 500,00. Dit kan alleen wanneer je je tijdig als introducé bij TWC Hapert aanmeldt. De duur van de introducéverzekering is maximaal een maand.

Indien je besluit om lid te worden, hebben we de volgende gegevens van je nodig:

  1. Voornaam, achternaam en alle voorletters
  2. Adres, postcode, woonplaats
  3. Vast telefoonnummer + GSM nummer
  4. Geboortedatum
  5. E-mailadres
  6. Wanneer je al lid bent van de NTFU, bijvoorbeeld individueel of via een andere vereniging: je NTFU-lidnummer en de naam van de andere vereniging
  7. Welke groep (zie voor de beschrijving van groepen 1, 2 en 3: Home - Meer over TWC Hapert) voor jou waarschijnlijk het geschiktst is om mee te fietsen

LID worden? Stuur een e-mailtje naar info@twchapert.nl

Contributie
Tot slot nog de financiële consequentie van het lidmaatschap. De contributie voor 2018 en 2019 is vastgesteld op € 60,00 per jaar; de contributie voor 2020 dient nog door de jaarvergadering vast gesteld te worden. Dit is inclusief de NTFU-verzekering. Afhankelijk van de keuze van het kledingpakket komt het totaal uit op € 180,00 of € 240,00. Gelieve dit bedrag over te maken naar TWC Hapert op IBAN: NL 09 RABO 0119 0969 78 (BIC: RABONL2U) o.v.v. ‘Contributie 2018, 2019, 2020 en kleding’ met daarbij je naam. Na de eerste drie jaren dient de contributie per machtiging voor automatische incasso voldaan te worden.

Zodra alle gegevens ontvangen zijn en de betaling binnen is, word je aangemeld bij de NTFU zodat je een NTFU-lidmaatschapskaart krijgt. Tevens word je aangemeld voor onze website zodat je een wachtwoord krijgt toegewezen. De kleding is te passen en te bestellen bij onze kledingmeester Johan Hooijen (contactgegevens zijn in te zien, wanneer je ingelogd bent). Vervolgbestellingen kunnen na inloggen via de webshop plaats vinden.

TWC Hapert heeft enkele jeugdleden, maar het is niet de bedoeling om een jeugdopleiding op te starten. Het bestuur heeft enkele voorwaarden gesteld aan het ‘jeugdlidmaatschap’:

Er dient altijd een ouder aanwezig zijn;
Het meefietsen gebeurt onder verantwoordelijkheid van de ouder(s);
Wanneer het jeugdlid het tempo niet kan volgen, laat de ouder zich samen met hem/haar terug zakken;
Het bestuur kan niet uitsluiten dat er een keer 'onbetamelijke praat' gebezigd wordt, die niet voor tieneroren bestemd is.

In de jaarvergadering van 2013 is besloten om een niet-actief lidmaatschap in te stellen met een vast contributiebedrag van € 25,00. Men dient hiervoor de instemming van het bestuur te ontvangen. Wanneer men toch actief mee gaat fietsen, wordt het resterende contributiebedrag alsnog automatisch geïncasseerd. Een niet-actief lid wordt tevens afgemeld als NTFU-lid, met als gevolg dat men niet meer via de NTFU verzekerd is en het FietsSport Magazine niet meer ontvangt

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag. Stuur je aanmelding en/of vragen s.v.p. in via onze contactpagina en selecteer als onderwerp ‘Het lidmaatschap’.

Inloggen
Willems Cars Hapert Roos Bol Stas VanLoon