Gezellig toeren in groepsverband

Lid worden? Stuur een e-mailtje naar info@twchapert.nl

Tour- en Wielerclub Hapert is een vereniging die zich richt op het gezellig toeren in groepsverband. De club werd opgericht in 1981 en 25 jaar later werd het honderdste lid ingeschreven. Op een fijne manier samen sportief bezig zijn staat bij al onze activiteiten voorop.

TWC Hapert is een echte toervereniging waarbij het wedstrijdelement een erg ondergeschikte rol speelt. Sportieve gezelligheid staat voorop, alhoewel het ook voor kan komen dat je ooit 'af moet zien': zowel met de racefiets als met de mountainbike (ATB).

Wekelijks worden er clubritten gereden op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag. Het vertrekpunt is Grand Café 't Huukske te Hapert.

Het toerfietsen op zaterdagmiddag (vertrek om 13.00 uur) gebeurt in drie groepen, waarbij de volgende indicatie rijsnelheden gehanteerd worden:

  • Groep 1 is de snelste groep met 32 en meer km per uur (afstand: 80-110 km)
  • Groep 2 rijdt tussen de 29 en 34 km per uur (afstand: 75-100 km)
  • Groep 3 rijdt 27 à 32 km per uur (afstand: 60-85 km)

Groep 3 kan besluiten om onderweg een (niet verplichte) pauze in te lassen.

Op zondagochtend is het gezamenlijke vertrek om 08.30 uur. Er wordt met een kruissnelheid tussen 30 en 33 km per uur gereden, waarbij een koffiepauze ingelast wordt. In de winterperiode wordt er met de ATB meestal aan een toertocht in de regio deel genomen.

Op dinsdagavond wordt er om 18.30 uur gestart voor een vaste ronde van ongeveer 57 km; in een tempo zoals dat bij groep 2 en op zondagochtend gebruikelijk is.

Op woensdagmiddag vertrekt er meestal een vaste groep om 13.00 uur. Zij worden de 'vutters' genoemd, maar er wordt desalniettemin behoorlijk doorgereden.

Voor degenen die liever pittig door willen rijden: op woensdagavond wordt er om 18.30 uur een vaste ronde van 72 km gereden, met een gemiddelde snelheid van omstreeks 33 à 35 km per uur, waarbij het eventjes 'koers' kan zijn. Deze ronde is zodanig uitgezet, dat je onderweg nog aan kunt haken of, indien gewenst, een gedeelte in kunt korten.

Nieuw in 2017 is, dat er op woensdagavond om 18.30 uur eveneens een route met de ATB gereden wordt.

Donderdagavond staat om 18.30 uur wederom het 'woensdagavondrondje' (72 km) op het programma, nu echter zoals op dinsdagavond met een zodanige snelheid dat het gemiddelde iets boven de 30 km per uur uit komt.

Alle drie de doordeweekse avondroutes 'over de weg' zijn via de website te downloaden.

Tijdens alle clubritten is het dragen van clubkleding incl. helm verplicht.

Activiteiten

Hoewel de leden van TWC Hapert tussen maart en november vooral op de racefiets zitten, duiken velen in de wintermaanden ook de bossen en velden in met de ATB. Hiervoor is een intensief ATB-programma samengesteld.

De twee meerdaagsen behoren tot de jaarlijkse hoogtepunten. Traditioneel is het tweede weekeinde van juni gereserveerd voor de meerdaagse met de racefiets. Dan toeren 40 tot 50 TWC-ers gedurende 2 tot 4 dagen hun rondjes in het Sauerland, de Eifel of Luxemburg. In het derde weekend van september reizen we voor drie dagen met de ATB naar het buitenland af.

Daarnaast organiseert de toercommissie elk jaar een aantal toertochten en clubritten.

Verder wordt in februari het clubkampioenschap op de ATB verreden.

ATB-Classic Scherpenheuvel-Hapert

Een groots evenement van TWC Hapert is de ATB-Classic Scherpenheuvel-Hapert, die elk jaar op de laatste zondag van oktober wordt verreden. De laatste jaren verschijnen ruim 1.800 deelnemers aan de start in Scherpenheuvel die na de zegening van de lokale pastoor beginnen aan de 100 km naar Hapert toe. Het geheim achter dit succes: een vlekkeloze organisatie, waarbij alle TWC-leden betrokken zijn.

Info

Het clubblad de Info informeert de leden vier keer per jaar over allerlei clubzaken.

NTFU

TWC Hapert is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Met het NTFU-ledenpasje krijg je korting op het inschrijfgeld bij NTFU-toertochten. Aan het NTFU-lidmaatschap is een basisverzekering gekoppeld welke van toepassing is bij clubritten. Bij schade kan aangifte gedaan worden via de website van de NTFU. Op deze site zijn eveneens de diverse voorwaarden omtrent deze verzekering te vinden. Tevens valt via het NTFU-lidmaatschap zesmaal per jaar het blad FietsSport Magazine op de mat.

Kledingsponsoren

De VDL Groep is al jarenlang de trouwe hoofdsponsor van TWC Hapert. In 2016 is een hernieuwde meerjarenovereenkomst t/m 2020 gesloten, in samenwerking met enkele sponsoren uit ons ledenbestand: Cafetaria en Eethuis D'n Bol, Roos Groep, STAS picture hanging systems, Van Loon Vlees, Wagenbouw HAPERT en Willems Business Cars. Deze royale ondersteuning zorgt de komende jaren voor een stevige financiële basis van onze toer- en wielerclub. Het dragen van onze clubkleding is bij alle clubritten verplicht. Nieuwe leden zijn daarom verplicht om een basiskledingpakket aan te schaffen, waarbij men de keuze heeft uit het kledingpakket BASIS of het kledingpakket PLUS:

  1. Tegen de vooruitbetaling van drie seizoenen contributie (seizoenen 2018, 2019 en 2020 = 3x € 60,00 = € 180,00) ontvangt men het kledingpakket BASIS: shirt korte mouw, shirt lange mouw, korte racebroek met bretel, armstukken, beenstukken, twee paar sokken team, een paar handschoenen team zomer, piratehat/bandana. Met de mogelijkheid om bij Profile Bito te Bladel een bijpassende helm aan te schaffen tegen een eigen bijdrage van € 50,00 of € 170,00. Men hoeft dan in 2021 pas weer contributie te betalen.
  2. Tegen de vooruitbetaling van drie seizoenen contributie (seizoenen 2018, 2019 en 2020 = 3x € 60,00 = € 180,00) en een eigen bijdrage van € 60,00 (in totaal € 240,00) ontvangt men het kledingpakket PLUS: gelijk aan het kledingpakket BASIS, inclusief body windblock en TWC team tas. Met de mogelijkheid om bij Profile Bito te Bladel een bijpassende helm aan te schaffen tegen een eigen bijdrage van € 50,00 of € 170,00. Men hoeft dan in 2021 pas weer contributie te betalen.

Extra kledingstukken zijn via de kledingmeester te bestellen. Door aanschaf van het kledingpakket maakt een nieuw lid meteen gebruik van de kledingactie: éénmaal per kalenderjaar is het mogelijk om een shirt korte mouwen voor € 25,00 aan te schaffen en/of een korte broek voor € 25,00. Deze kledingactie geldt niet, wanneer men in dat kalenderjaar een kledingpakket bestelt of besteld heeft.Inloggen
Willems Cars Hapert Roos Bol Stas VanLoon