TWC Hapert (de Kempen) Gezellig toeren in groepsverband

Lid worden? Stuur een e-mailbericht naar: info@twchapert.nlTour- en Wielerclub Hapert (
de Brabantse Kempen) is een vereniging die zich richt op het gezellig toeren in groepsverband. De club werd opgericht in 1981 en 25 jaar later werd het honderdste lid ingeschreven. Op een fijne manier samen sportief bezig zijn staat bij al onze activiteiten voorop.

TWC Hapert is een echte toervereniging waarbij het wedstrijdelement een erg ondergeschikte rol speelt. Sportieve gezelligheid staat voorop, alhoewel het ook voor kan komen dat je ooit 'af moet zien': zowel met de racefiets als met de mountainbike (ATB).

Wekelijks worden er clubritten gereden op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag. Het vertrekpunt is Grand Café 't Huukske te Hapert.

Het toerfietsen op zaterdagmiddag (vertrek om 13.00 uur) gebeurt in drie groepen, waarbij de volgende indicatie rijsnelheden gehanteerd worden:

Groep 1 is de snelste groep met 33 en meer km per uur (afstand: 80-110 km).
Groep 2 rijdt tussen de 30 en 34 km per uur (afstand: 75-100 km).
Deze groep heeft de meeste deelnemers en wordt omwille van veiligheid en sportieve beleving gesplitst in:
Groep 2A - Race: een strak tempo van 31 km per uur en hoger, waarbij iedereen in staat is om kop te trekken;
Groep 2B - Toer: hierbij ligt de nadruk meer op toeren en de snelheid kunnen volgen.
Groep 3 rijdt 28 à 32 km per uur (afstand: 60-85 km).
Groep 3 kan besluiten om onderweg een (niet verplichte) pauze in te lassen.
Wanneer er niet veel gegadigden ‘aan de start staan’, kunnen groepen samengevoegd worden. Er wordt dan gereden naar de normen van de laagste groep.
Alle groepen 1,2A (race), 2B (toer) en 3 hebben eigen groepsleiders.

In september 2018 is het initiatief genomen om groep 4 op te richten: een recreatieve groep met een tempo van iets meer dan een fiets met trapondersteuning en een afstand van 2x 25 kilometer, met daar tussenin een pauze van een klein kwartiertje. Dat kan op een terras zijn, maar ook op een bankje langs een bospad. Vertrektijden: zaterdagochtend om 09.00 uur en woensdagavond om 19.00 uur.

Op zondagochtend is het gezamenlijke vertrek in het wegseizoen (maart tot oktober) om 08.30 uur. In de donkere winterperiode wordt er een half uur later gestart: 09.00 uur. Er wordt met een kruissnelheid tussen 30 en 33 km per uur gereden, waarbij een koffiepauze ingelast wordt. In de winterperiode wordt er met de ATB meestal aan een toertocht in de regio deel genomen.

Op dinsdagavond wordt er om 18.30 uur gestart voor een vaste ronde van ongeveer 57 km; in een tempo zoals dat bij groep 2 en op zondagochtend gebruikelijk is. Wanneer het snelheidsverschil te groot is, wordt er in twee groepen (race en toer) gereden.

Op woensdagmiddag vertrekt er meestal een vaste groep om 13.00 uur. Zij worden de 'vutters' genoemd, maar er wordt desalniettemin behoorlijk doorgereden.

Op woensdagavond wordt er om 18.30 uur een route met de ATB gereden.

Donderdagavond staat evenals op dinsdagavond om 18.30 uur wederom een avondrondje (72 km) op het programma, waarbij de gemiddelde snelheid iets boven de 30 km per uur uit komt.

Alle drie de doordeweekse avondroutes 'over de weg' zijn via de website te downloaden.

Tijdens alle clubritten is het dragen van clubkleding incl. helm verplicht.

Activiteiten

Hoewel de leden van TWC Hapert tussen maart en november vooral op de racefiets zitten, duiken velen in de wintermaanden ook de bossen en velden in met de ATB. Hiervoor is een intensief ATB-programma samengesteld.

De twee meerdaagsen behoren tot de jaarlijkse hoogtepunten. Traditioneel is het tweede weekeinde van juni gereserveerd voor de meerdaagse met de racefiets. Dan toeren 40 tot 50 TWC-ers gedurende 2 tot 4 dagen hun rondjes in het Sauerland, de Eifel of Luxemburg. In het derde weekend van september reizen we voor drie dagen met de ATB naar het buitenland af.

Daarnaast organiseert de toercommissie elk jaar een aantal toertochten en clubritten.

Verder wordt in februari het clubkampioenschap op de ATB verreden.

In juli 2015 hebben we in clubverband deelgenomen aan Der Engadin Radmarathon: een tocht van 97 of 211 kilometer met de racefiets door Zwitserland, Oostenrijk en Italië. In 2017 stond een week in de omgeving van Barcelonnette (Alpes-de-Haute-Provence) op het programma. Op 23 juni 2018 reden we met onze club de monstertocht Parijs-Hapert. In april 2019 staat een trainingskamp in de omgeving van Calpe, Spanje in de planning.

In december en januari kan de conditie ondanks de mindere weersomstandigheden toch op peil gehouden worden: onze leden wordt de mogelijkheid geboden om op de zondagochtend gratis deel te nemen aan speciaal voor onze club bij BoukeSport te Reusel georganiseerde core stability en spinning lessen.

Niet alleen veilig fietsen staat bij TWC Hapert hoog in het vaandel, ook de persoonlijke gezondheid wordt in het oog gehouden. Naast de jaarlijkse cursus ‘Reanimatie & aan wielerletsel gerelateerde EHBO’ worden alle leden om het jaar in de gelegenheid gesteld om een sportmedische keuring bij het SportMáx in Veldhoven te ondergaan, waarbij een gedeelte van de kosten door de club vergoed wordt, wanneer dat niet door de eigen zorgverzekering gedekt wordt. Men kan tevens kiezen voor een FeelGoodConsult bij BoukeSport te Reusel.

ATB-Classic Scherpenheuvel-Hapert

Een groots evenement van TWC Hapert is de ATB-Classic Scherpenheuvel-Hapert, die elk jaar op de laatste zondag van oktober wordt verreden. De laatste jaren verschijnen ruim 1.800 deelnemers aan de start in Scherpenheuvel die na de zegening van de lokale pastoor beginnen aan de 100 km naar Hapert toe. Het geheim achter dit succes: een vlekkeloze organisatie, waarbij alle TWC-leden betrokken zijn.

Meer informatie over de ATB Classic vindt u op de site : https://www.atbclassic.nl/

Info

Het clubblad de Info informeert de leden vier keer per jaar over allerlei clubzaken.

NTFU

TWC Hapert is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Met het NTFU-ledenpasje krijg je korting op het inschrijfgeld bij NTFU-toertochten. Aan het NTFU-lidmaatschap is een basisverzekering gekoppeld welke van toepassing is bij clubritten. Bij schade kan aangifte gedaan worden via de website van de NTFU. Op deze site zijn eveneens de diverse voorwaarden omtrent deze verzekering te vinden. Tevens valt via het NTFU-lidmaatschap zesmaal per jaar het blad FietsSport Magazine op de mat.

Kledingsponsoren

De VDL Groep is al jarenlang de trouwe hoofdsponsor van TWC Hapert. In 2016 is een hernieuwde meerjarenovereenkomst t/m 2020 gesloten, in samenwerking met enkele sponsoren uit ons ledenbestand: Cafetaria en Eethuis D'n Bol, Roos Groep, STAS picture hanging systems, Van Loon Vlees, Wagenbouw HAPERT en Willems Business Cars. Deze royale ondersteuning zorgt voor een stevige financiële basis van onze toer- en wielerclub.

Het dragen van onze clubkleding is bij alle clubritten verplicht. Een nieuw lid dient in 2019 de contributie à € 60,00 te betalen, alsmede € 112,00 voor het verplichte kledingpakket: shirt korte mouwen, korte broek, shirt lange mouwen en beenstukken. Samen komt dat dan op het bedrag van € 172,00 uit.

Extra kledingstukken zijn via de kledingmeester te bestellen. Door aanschaf van het kledingpakket maakt een nieuw lid meteen gebruik van de kledingactie: éénmaal per jaar (in de periode van september tot september) is het mogelijk om een shirt korte mouwen voor € 25,00 aan te schaffen en/of een korte broek voor € 25,00. Deze kledingactie geldt niet, wanneer men in deze periode een kledingpakket bestelt of besteld heeft.WORD LID !

info@twchapert.nl
Privacyverklaring

Bent u al lid? Dan kunt u nu
bovenaan of hier inloggen!