top of page

Over TWC Hapert

De grootste fietsfamilie van de Kempen!

Naamloos-1.jpg

Wie zijn wij?

Tour- en Wielerclub Hapert is sinds 1981 een vereniging die zich richt op het gezellig en sportief fietsen in groepsverband. Op een fijne manier samen sportief bezig zijn, staat bij al onze activiteiten voorop.

 

TWC Hapert is een echte toervereniging waarbij het wedstrijdelement een ondergeschikte rol speelt. Sportieve gezelligheid staat voorop, alhoewel het ook voor kan komen dat je ooit 'af moet zien' zowel met de racefiets, mountainbike (ATB) of gravelbike, maar we fietsen zeker sociaal en we wachten altijd op iedereen onderweg.

 

Wekelijks worden er clubritten gereden op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag. Het vertrekpunt is de MFA te Hapert of bij het tunneltje op de hoek van de Oude Provincialeweg / Burgemeester van Woenseldreef. Via de Cyql app worden de leden op de hoogte gehouden van de tochten en evenementen en kan men zich hier aanmelden.

Bij sommige tochten en evenementen wordt er naar de vertrekplaats met auto’s gereden. De leden stemmen onderling af wie er rijdt en met wie ze meerijden, via de Cyql App wordt aangegeven hoe laat we wegrijden bij de MFA.

Groep ATB-Gravelbike
Op zaterdagochtend worden er regelmatig tochten gereden met de ATB en of Gravelbike, dit gebeurt ook wel in snellere en minder snelle groepen.

Wanneer er niet veel gegadigden ‘aan de start staan’, kunnen groepen samengevoegd worden. Er wordt dan gereden naar de normen van de laagste groep. Alle groepen hebben eigen wegkapiteins.

Het toerfietsen op zaterdag gebeurt in drie groepen, waarbij de volgende indicatiesnelheden gehanteerd worden:

20-20160423-DSC_5949_00000_edited.jpg

Groep 1

Is de snelste groep met 32 en meer km per uur (afstand: 80-110 km).

EZLG1387.JPG

Groep 2A - Race

Een strak tempo van max 32 km per uur, waarbij iedereen in staat is om kop te trekken.

Groep 2B - Toer

Hierbij ligt de nadruk meer op toeren en de snelheid kunnen volgen.

LMCJ5734.JPG

Groep 3

Rijdt 28 à 32 km/h (afstand: 60-85 km). Groep 3 kan besluiten om onderweg een pauze in te lassen.

IMG_1491_edited.jpg

Veiligheid en gezondheid

Niet alleen veilig fietsen en het sociale contact staan bij TWC Hapert hoog in het vaandel, maar ook de persoonlijke gezondheid wordt in het oog gehouden. Naast de jaarlijkse cursus ‘Reanimatie en aan wielerletsel gerelateerde EHBO’ worden alle leden om het jaar in de gelegenheid gesteld om een sportmedische keuring  te ondergaan, waarbij een gedeelte van de kosten door de club vergoed wordt, wanneer dat niet door de eigen zorgverzekering gedekt wordt. 

 

Het belangrijkste evenement van TWC Hapert is het organiseren van de ATB Classic Scherpenheuvel-Hapert op de laatste zondag van oktober. Alle leden zetten zich dan in als vrijwilliger om deze dag zo soepel mogelijk te laten verlopen, met ondersteuning van nog vele andere sponsoren.

NTFU

TWC Hapert is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Met het NTFU-lidmaatschapsnummer krijg je korting op het inschrijfgeld bij NTFU-toertochten. Dit nummer kun je gebruiken op de site van Fietssport.nl. Aan het NTFU-lidmaatschap is een basisverzekering gekoppeld welke van toepassing is bij clubritten. Bij schade kan aangifte gedaan worden via de website van de NTFU. Op deze site zijn eveneens de diverse voorwaarden omtrent deze verzekering te vinden. Tevens valt via het NTFU-lidmaatschap 4x per jaar het blad Fietssport Magazine op de mat.

Fietskleding

VDL Groep is al jarenlang hoofdsponsor van TWC Hapert. In 2022 is een nieuwe meerjarige overeenkomst t/m 2027 gesloten. De overige fietskleding sponsors zijn: Cafetaria en Eethuis D'n Bol, Roos Groep, STAS picture hanging systems, Van Loon Vlees, HAPERT Aanhangwagens en Intelectric. Deze royale ondersteuning zorgt voor een stevige financiële basis van onze toer- en wielerclub voor de aanschaf van de fietskleding. Ook Bioracer onze kledingleverancier, draagt een steentje bij. Fietskleding is (door leden met een code) te bestellen via een inlog op hun site: bioracer.nl 

Het dragen van onze clubkleding is bij alle clubritten verplicht alsook een helm, zie hiervoor onze gedragsregels.


Een andere trouwe sponsor is Profile Bito Bladel, als lid ontvang je daar 10% korting, en Profile Bito stelt altijd de prijzen beschikbaar voor de verloting op de algemene leden vergadering.

Lidmaatschap en contributie

Als u lid wilt worden van onze mooie Tour- en Wielerclub Hapert, betaalt u een jaarlijkse contributie van € 65,-. Indien u minimaal 3 jaar contributie in 1 keer betaalt ontvangt u een kledingpakket tegen een kleine bijbetaling. Nadere informatie kunt u aanvragen op secretaris@twchapert.nl.

Word vandaag nog lid
van de grootste fietsfamilie van de Kempen!

bottom of page